Eddig tisztázatlan okokból kigyulladt egy leányfalui családi ház szombaton, amelyben Várady-Szabó Mihály, Leányfalu polgármestere a helyszínen életét vesztette. Az önkormányzati miniszter közleményben fejezte ki együttérzését.

Kigyulladt egy leányfalui ház szombaton reggel, a lángoló épületből két személyt hoztak ki a tűzoltók, egyikük nem sokkal később belehalt sérüléseibe - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A tűz halálos áldozata Leányfalu polgármestere - erősítette meg az MTI értesülését Dobson Tibor. Várady-Szabó Mihályt és egy másik személyt a tűzoltók mentették ki a házból, ám a polgármester a helyszínen életét vesztette.

Az önkormányzati miniszter a gyászban együttérzéséről biztosította a hozzátartozókat és a helyieket. A közleményében emlékeztettek: Várady-Szabó Mihály tizenhat éven át önkormányzati képviselőként, az idei választások óta polgármesterként szolgálta a település közösségét. A tárca vezetője és államtitkára őszinte együttérzéssel osztozik a hozzátartozók és Leányfalu polgárainak gyászában - áll a közleményben.

A három szintes családi ház tetőterében eddig tisztázatlan okból csaptak fel a lángok. A Pest megyei település egyik családi házában történt balesethez szentendrei és budapesti tűzoltók is kivonultak - mondta Dobson Tibor.