Tűz ütött ki egy petárdákat tároló garázsban

2007.01.02. 15:44

Súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba egy embert, miután tűz ütött ki egy debreceni garázsban, ahol pirotechnikai eszközöket tároltak.

Kedden délután fél háromkor érkezett jelzés a debreceni tűzesetről - mondta az [origo]-nak Dobson Tibor, a katasztrófavédelmi főigazgatóság szóvivője. Elmondása szerint egy olyan garázsban keletkezett tűz, ahol pirotechnikai termékeket tároltak, és amelyek közül több berobbant.

A helyiségben egy ember, a pirotechnikai eszközök szállításával és forgalmazásval fogalkozó cég veztője tartózkodott. A férfit súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A tüzet már négy óra előtt eloltották, az épületben nem keletkezett kár. Dobson Tibor hozzátette, hogy a lakosság nem volt veszélyben, a legközelebbi lakóépület 200 méterre van a garázstól.

Az elmúlt években több pirotechnikai eszközökkel kapcsolatos baleset is történt. Tavaly júniusban Balatonfűzfőn robbant fel egy raktár, ahol 50 tonna pirotechnikai eszközt tároltak. A szerencsétlenségben négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült. 2004-ben egy törökbálinti petárdaraktár felrobbanása pedig három halálos áldozatot követelt.

A balatonfűzfői robbanás után ellenőrzés-sorozatot indítottak a hatóságok. Az ellenőrzések arra derítettek fényt, hogy a raktárak gyakran megsértik a tárolási előírásokat, többek között hiányoznak a figyelmeztető feliratok, nincsenek készenlétben a tűzoltó készülékek, vagy éppen nehéz megközelíteni a tűzcsapot, ami a tűzoltást nehezíti meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK