Csontokat találtak az eltűnt pár autójában

2007.01.04. 17:11

Megtalálták a december 29-én eltűnt mezőszilasi Prikkel házaspár teljesen kiégett autóját, utasterében vélhetően emberi csontokra bukkantak. A megyei rendőrfőkapitány visszavonta a kétmilliós nyomravezetői díjat. Csütörtökön újabb két embert  vettek őrizetbe a rendőrök, őket már emberölés bűntettével gyanúsítják. A korábban őrizetbe vett személyek közül már ketten vannak előzetes letartóztatásban.

Csütörtök kora este megtalálták az eltűnt mezőszilasi házaspár teljesen kiégett Mercedes terepjáróját. Az autó utasterében vélhetően emberi csontokra bukkantak. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói szakértők bevonásával vizsgálják a helyszínt. A rendőrség szóvivője a nyomozás érdekében nem adott több információt, így a jármű megtalálásának helyét sem nevezte meg.

Az MTI tudósítójának beszámolójából azonban kiderül, hogy a Prikkel házaspár lakhelyétől, Mezőszilastól néhány kilométerre lévő Igar határában találták meg a kiégett autót. A települést jelző táblától egy bekötő út vezet egy közeli erdei katlanhoz, ahol a kocsi állt. A rendőrök lezárták a környéket, ahonnan az MTI munkatársa csütörtök este egy hullaszállító autót is látott távozni.

A rendőrségi szóvivő szerint azt, hogy a kiégett gépkocsiban esetleg az eltűnt házaspár csontmaradványaira bukkantak-e, nagyon alapos szakértői vizsgálat tisztázhatja majd. A Fejér megyei rendőrfőkapitány csütörtök este mindenesetre visszavonta az eltűnt házaspár felkutatása és megtalálása, valamint valamennyi elkövető kézre kerítése érdekében szerdán kitűzött kétmillió forintos nyomravezetői díjat.

Lehet, hogy a gyilkosok is megvannak

Az ügyben csütörtök este további fejlemények történtek: Székesfehárváron újabb két embert vettek őrizetbe a rendőrök. A két férfit este hét óra és fél nyolc körül fogták el a városban. A két férfit emberöléssel gyanúsítják, és kezdeményezik őrizetbe vételüket is - adta hírül az ORFK honlapja.

A Prikkel házaspár eltűnésének ügyében korábban őrizetbe vett négy ember közül közben már kettőt helyeztek előzetes letartóztatásba. A székesfehérvári bíróság csütörtök délután döntött a második gyanúsított ügyében - tudta meg az [origo] a bíróság sajtószóvivőjétől. Mindkettőjüket aljas indokból elkövetett személyi szabadság korlátozásával gyanúsítják. Két másik személy, akiknek szintén köze lehet a házaspár eltűnéséhez, továbbra is csak őrizetben van.

A mezőszilasi Prikkel házaspárt péntek délután látták utoljára a Fejér megyei faluban, azóta nem adtak életjelet magukról. Családjuk hiába próbálta hívni őket mobiltelefonjaikon, a telefonokat kikapcsolták. A párt szombat reggel óta nagy erőkkel keresték a faluban és környékén.

A rendőrség szerdán kétmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki olyan információval rendelkezik, ami elvezeti a rendőröket a házaspárhoz. Akkor azt mondták a csütörtök este visszavont pénzzel kapcsolatban, hogy annak is kifizetnék a díjat, aki olyan adatokkal rendelkezik, amelyek alapján fény derül rá, hogy ki a felelős a házaspár eltűnéséért. A szerdán tett felajánlás óta egyelőre senki nem jelentkezett a rendőrség által megadott telefonszámon - közölte az [origo]-val a Fejér megyei rendőrség sajtószóvivője.

A falubeliek körében elterjedt pletykák szerint a házaspár eltűnésének hátterében egy kölcsönügylet állhat. A szóbeszéd szerint Prikkelék 10 millió forintos kölcsönt adtak egy falubelinek, aki állítólag pénteki eltűnésük előtt jelezte, hogy törlesztené a kölcsönt, Prikkelék ezért ültek autóba és indultak a férfi háza felé - állítja néhány helyi. A Fejér megyei rendőrség szóvivője nem kívánt reagálni a faluban terjedő pletykákra.

KAPCSOLÓDÓ CIKK