Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a két gyanúsítottat, akiket csütörtökön vettek őrizetbe a december végén eltűnt Prikkel házaspár után nyomozó hatóságok. A gyanúsítottakat emberöléssel vádolják, mivel a nyomozók az eltűnt házaspár nemrég megtalált, kiégett terepjárójában csontokat találtak. A két letartóztatott férfi fellebbezett a letartóztatás ellen.

A Prikkel házaspár eltűnésével összefüggésbe hozható két újabb gyanúsítottat helyeztek előzetes letartóztatásba vasárnap a székesfehérvári városi bíróságon, aljas indokból, több emberen elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt - közölte Gieszné Boda Orsolya, a Fejér Megyei Bíróság szóvivője. Mindketten - védőikkel együtt - megfellebbezték a nyomozási bíró döntését.

A mezőszilasi Prikkel házaspár - a 46 éves Prikkel Tamás és hasonló korú felesége - december 29-én tűnt el a család nagy értékű terepjárójával együtt. A házaspár eltűnésével összefüggésben már hat férfi van előzetes letartóztatásban. Közülük hárman fellebbezést jelentettek be a bíróság döntése ellen  - mondta el Gieszné.

A vasárnap előzetes letartóztatásba helyezett 46 éves M. L.-t illetve a 36 éves B.I. -t a Fejér megyei rendőrök a Bűnügyi Ellátó Igazgatóság beosztottaival közösen csütörtök este fogták el Székesfehérváron, azután, hogy megtalálták az eltűnt házaspár kiégett autóját, utasterében vélhetően emberi csontokkal. Arra, hogy a csontok valóban emberi maradványok-e, s a Prikkel házaspár csontjai-e, soron kívüli szakértői vizsgálat dönt majd, amelynek az eredménye egyelőre még nem áll a rendőrség rendelkezésére - mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség már a házaspár eltűnése utáni napon nagy erőkkel kezdte meg az eltűntek és autójuk felkutatását, mivel a rendelkezésre álló adatok és a körülmények azt valószínűsítették, hogy bűncselekmény áll az eltűnés hátterében. A nyomozás során jutottak a rendőrség tudomására azok az információk, amelyek eredményeként a nyomozók csütörtök kora estére már tudni vélték, hogy hol keressék az autót.

A kocsit a Fejér megyei Igar határában, a terepet alaposan nem ismerő számára szinte felfedezhetetlen völgykatlanban rejtették el és gyújtották fel. A kiégett autót, miután a helyszíni szemlét követően bemutatták a sajtónak, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság telepére szállították.

A 43 éves Prikkel Tamást egyébként 2000. évet megelőzően csalás, orgazdaság és lopás miatt ítélte el jogerősen a bíróság. A Fejér Megyei Ügyészség tavaly nyújtotta be a bírósághoz azt a több vádlottat is érintő vádiratot, amelyben elsőrendű vádlottként Prikkel Tamást az adóbevételt különösen nagy mértékben csökkentő adócsalás bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádolják.