Marketinges lett kilenc prostituáltból

2007.01.08. 7:48

A reklám, a marketing és az ügyfélszolgálat területén kaptak munkát azok a volt prostituáltak, akik sikeresen tanultak szakmát a szociális tárca másfél éve kiírt átképzési pályázatán - írja a Népszabadság.

Tizenhét prostituált jelentkezett az átképzésre, tizennégyen levizsgáztak és kilencen már új végzettségükhöz illő munkát is találtak. Az átképzési program neve HEFOP (Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program), erre páláyzott a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesülete és az Együtt oktatási Alapítvány. A képzésre 28 millió forintot kaptak a szociális tárcától - írja a Népszabadság hétfői számában.

Az egyesület elnöke, Földi Ágnes szerint a júniusban vizsgázott jelentkezők többsége új szakmájának köszönhetően kiszabadult korábbi helyzetéből. A jelentkezők alapvető jogi, iratkezelési és pénzügyi ismereteket szereztek, részt vettek számítógépes és vállalkozási, adózási ismeretekről szóló tanfolyamon. Egy másik, egészségügyi minisztériumi pályázat keretében pedig a képzésben részt vevők elhelyzkedését segítő mentorok tanulhatnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK