Indul Sólyom nemzeti parkos turnéja

2007.01.19. 8:56

Kezdődik Sólyom László országjárása. A köztársasági elnök végiglátogatja a hazai nemzeti parkokat, és a térségükben elők életével, problémáival ismerkedik. A turné január végén indul a Körös-Maros nemzeti Parkban - írja a Népszabadság.

Január végén indul Sólyom László országjárása - írja a Népszabadság. A köztársasági elnök még tavaly nyáron jelentette be, hogy végiglátogatja az ország Nemzeti Parkjait illetve környéküket a "lehet más a politika" szlogen jegyében.

Ciklusának ideje alatt az ország minél több térségébe igyekszik eljutni az államfő. Útjának első állomása a Körös-Maros Nemzeti Park, ahol a Békés és Csongrád megyeiek életével, problémáival ismerkedik.

Gyulán találkozik a magyarországi románság képviselőivel is, ami jól jön február közepéi romániaia útja előtt - mondta a lapnak Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal stratégiai elemző főosztályának vezetője.

Kumin Ferenc szerint az országjárást a nemzeti parkok szerint szervezték, mert rajtuk keresztül bejárható az ország, de megismerhetők a magyar természetvédelem problémái is.

Az államfő várhatóan közvetlenül is szót vált majd az adott térségben élőkkel. Az országjárásra az őszi események miatt nem került sor korábban - írja a Népszabadság.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK