Négy nappal Gyurcsány Ferenc szokásos évnyitó programbeszéde után tartja hagyományos évértékelő beszédét Orbán Viktor. A Fidesz-elnök előtte is tervez komolyabb szereplést.

Orbán Viktor február 16-án, a Millenáris Parkban tartja szokásos évértékelő beszédét a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére - mondta az MTI-nek az egyesület programirodájának vezetője pénteken.

A Fidesz elnöke a Millenáris Park 730 férőhelyes színháztermében mondja el évértékelőjét, előtte a szokásokhoz híven Martonyi János, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke tart beszédet - mondta Molnár Adrienn. A rendezvény február 16-án pénteken, délután öt órakor kezdődik majd.

Az egyesület először 1999-ban kérte fel Orbán Viktort - aki akkor miniszterelnök volt - évértékelésre, így az idei lesz a kilencedik alkalom. A Magyar Nemzet csütörtökön arról is írt, hogy Orbán Viktor jövő szombaton a Fidesz vitasorozatának részeként az igazságosságról tart összegző előadást, majd az Országgyűlés első idei ülésnapján, február 12-én is készül egy hosszabb felszólalással. Aznap értékeli az elmúlt év eseményeit Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is.

[origo]/MTI