Lényegtelennek tartja Orbán a Schmidt-ügyet

2007.01.20. 10:52

Nyilatkozott Orbán Viktor azokról a Magyar Nemzetben megjelent állításokról, amelyek szerint Schmidt Mária új pártot alapítana üzletemberek segítségével. Orbán szerint jelentéktelen ügyről van szó.

"Hogyne, meg a mostani szélvihar is az én érdekemben állt" - válaszolt ironikusan a Blikknek Orbán Viktor Fidesz-elnök arra a felvetésre, hogy sokak szerint neki állt érdekében a Schmidt Mária elleni támadás a Magyar Nemzet hasábjain. Orbán először szólalt meg az ügyben, amelyet egyébként jelentéktelennek tart. A Blikknek azt mondta, spekulációkkal nem foglalkozik.

Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke, az Orbán-kormány kancelláriaminisztere szerdán, a Magyar Rádió Krónikája Háttér című műsorában ugyanakkor azt mondta: "Természetesen senki nem gondolja azt, hogy a Magyar Nemzetben megjelenhet egy ilyen horderejű cikk, anélkül, hogy Orbán Viktor valamilyen tudomással ne bírna róla".

A Magyar Nemzet hétfői száma Horváth Zsolt név alatt közölt egy publicisztikát "Schmidt Mária ante portas?" címmel. A cikk szerint Schmidt egy új, a gazdasági élet támogatását is élvező jobboldali pártot szervez, mert elégedetlen Orbán Viktor Fidesz-elnökkel. Ez azért keltett feltűnést, mert Schmidt korábban Orbán tanácsadója is volt, és Fidesz-pártiként tartják számon.

Schmidt szerint a lap valótlanságokat állított és élő televíziós vitára hívta a szerzőt. Ez végül nem jött össze, viszont kiderült, hogy a Horváth Zsolt álnév, a lap pedig nem akarja elárulni, hogy mi a szerző valódi neve.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK