A szocialista párt öt megyei szervezete is úgy döntött szombati tisztújító küldöttgyűlésén, hogy Gyurcsány Ferencet jelöli az MSZP elnökének. Somogyban ezentúl két megyei elnök lesz, Lamperth Mónika egy újonnan létrehozott ügyvezető elnöki posztot kapott.

Gyurcsány Ferencet jelölte pártelnöknek a szocialista párt öt megyei szervezete is: a Somogy megyei, Vas megyei, Győr-Moson-Sopron megyei, Komárom-Esztergom és Csongrád megyei szervezet is a miniszterelnököt állítaná az MSZP élére.

Somogy megyében és Győr-Moson-Sopron megyében az országos választmány elnökének Simon Gábort, elnökhelyettesnek pedig Juhász Ferencet ajánlották. Vas megyében a küldöttgyűlés Kiss Pétert javasolta az MSZP társadalmi kapcsolatokkal foglalkozó alelnökének, feltéve, hogy a kongresszuson létrehozzák ezt az új tisztséget. Javasolták továbbá egy új ügyvezető alelnöki tisztség bevezetését is, amelyre Juhász Ferencet jelölték.

A Komárom-Esztergom megyei MSZP Szekeres Imrét elnökhelyettesnek, Juhász Ferencet, Kiss Pétert és Ujhelyi Istvánt pedig alelnöknek javasolta, Csongrád megyében szintén Ujhelyi Istvánt javasolták alelnöknek. Somogyban két elnöke lett az MSZP megyei szervezetének, Kolber István továbbra is megőrizte elnöki posztját, Lamperth Mónika pedig az újonnan létrehozott ügyvezető elnöki tisztséget tölti be.

Vas megyében ismét Kiss Péter szociális és munkaügyi minisztert választották meg a megyei szervezet elnökének. A Győr megyei küldöttgyűlés egyhangú szavazással Molnár Csabát választotta megyei elnöknek a következő két évre. Komárom-Esztergom megyében a tisztújítás során megerősítették tisztségében a jelenlegi elnököt, a tatabányai Lukács Zoltánt, alelnökké pedig az esztergomi Winkfein Csabát és a tatai Orbán Istvánt választották.

A Csongrád megyei küldöttgyűlés a szervezet elnökének egyhangúlag ismét Botka László országgyűlési képviselőt, Szeged polgármesterét választották, aki ezzel negyedik ciklusát kezdheti el.