Útlezárásokkal tüntetnek a kormány ellen

2007.01.20. 13:29

Szombaton az ország számos pontján tartottak forgalomlassító demonstrációt. A tüntetést a Szövetség az Igaz Országért mozgalom szervezte, megfogalmazásuk szerint az a céljuk, hogy az erkölcsi és gazdasági válság felelősei távozzanak a közéletből.

Fotó: MTI

Mintegy kétezer autó vett részt a szombati országos forgalomlassító demonstrációkban - mondta Szőts Béla, a megmozdulásokat szervező Szövetség az Igaz Magyarországért Polgárjogi Mozgalom vezetője. Tizenkilenc megyében, átlagosan hat helyen történt lezárás, és zárási pontonként 18 kocsi vett benne részt - tette hozzá.

A Szövetség az Igaz Országért Polgárjogi Mozgalom december 18-án alakult meg. A mozgalom elsősorban egymástól függetlenül működő, de eszméjében hasonló civil szervezeteket foglal magába - mondta Szőts Béla, a demonstrációk koordinátora. A szervező elmondta, azt követelik, hogy a magyar társadalomban és gazdaságban kialakult erkölcsi és gazdasági válság felelősei távozzanak a közéletből.

Az MTI információi szerint Somogy, Veszprém, Fejér, Győr-Sopron, Csongrád, Békés, Pest, Hajdú-Bihar, Borsod, Heves és Szabolcs megyében voltak tiltakozások, ugyanakkor Szőts Bélának csak Nógrád, Szolnok és Esztergom-Komárom megyéből nincs tudomása megmozdulásokról.

KAPCSOLÓDÓ CIKK