Eltűnt fiú nyomait keresik a maradványokon

2007.01.24. 15:31

Emberi csontokat találtak egy építkezésen Baján, annak a helynek a közelében, amelyet a rendőrök egyszer már felástak, mert egy 2000-ben eltűnt fiú maradványait keresték. Hogy valóban a fiú holttestét találták-e meg, azt a szakértőnek kell megállapítania.

Antropológus szakértőt is bevontak a bajai építkezésen vasárnap megtalált emberi csontok vizsgálatába - tájékoztatta Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t. A rendőrök előzetes megállapítása szerint egy felnőtt és egy gyerek maradványait fordította ki a földből a munkagép, de az ismeretlen személy vagy személyek azonosítása a szakértő feladata lesz.

A vizsgálattól arra is választ várnak a rendőrök, hogy a napokban felszínre került emberi csontok egy 11 évesen eltűnt bajai fiú földi maradványai-e. Till Tamásnak 2000. május 28-án veszett nyoma, kerékpárját 2000. szeptember 17-én találták meg az Ipartelepi úttól száz méterre. Till Tamás jelenleg is nemzetközi körözés alatt áll.

A fiú maradványait egyszer már keresték a rendőrök azon a környéken, ahol most a csontok felszínre kerültek. A Zsaru magazin beszámolója szerint 2002-ben egy gyilkosságért börtönben űlő elítélt azt vallotta, ő ölte meg Till Tamást és rejtette el a testet. A holttestet akkor hiába keresték, a gyilkos pedig visszavonta vallomását. 

[origo]/MTI