Néhány száz ember vonult szombaton az oktatási miniszter háza elé, Hiller István lemondását követelve. A demonstrálók a diákok utazási kedvezményének megvonása, valamint a tandíjak bevezetése ellen tüntetnek.

Több száz kormányellenes tüntető indult Hiller István oktatási miniszter távozását követelve a Vértanúk terétől az MSZP-s politikus Zichy Jenő utcában lévő lakásához szombat délután, jelentős rendőri biztosítás mellett.

Az Árpád-sávos és nemzetiszínű zászlókat lobogtatók "Ébresztő rabszolgák!", "Hiller menjen!", "Demokráciát!" szavakat skandálva vonult a Bajcsy-Zsilinszky és az Andrássy úton keresztül a járdán, így a forgalmat csak az őket kísérő rendőrautók lassították.

Fáber Károly, a Rendszerváltó Fórum vezetője elmondta, hogy demonstrációjukkal az oktatásügyben eddig tervezett és véghez vitt reformok ellen kívánnak tiltakozni, így például az iskolabezárások, a diákok utazási kedvezményének megvonása, valamint a tandíjak bevezetése ellen. A demonstráció fő szervezője hozzátette: mivel Hiller István is a jelenlegi kormány tagja, azonnali távozását követelik.

A Rendszerváltó Fórum szervezésében múlt szombaton Gyurcsány Ferenc miniszterelnök második kerületi villája közelében tartottak demonstrációt, akkor a közüzemi díjak drasztikus emelése miatt vonultak az utcára. Fáber Károly közlése szerint minden héten szombaton egy-egy vezető kormánypárti politikus lakásához kívánnak vonulni, hogy így fejezzék ki tiltakozásukat.