Mindenhol elmarad a Volán-sztrájk

2007.01.28. 15:50

Elmarad a Volán-társaságok hétfőre meghirdetett sztrájkja, mert vasárnap késő délutánra minden céggel sikerült megállapodni a béremelésekről. Így hétfőn hajnalban várhatóan valamennyi Volán-buszjárat időben elindul.

A munkaadói és munkavállalói oldal vasárnap kora délután keret-megállapodást írt alá, melynek értelmében a Volán-társaságoknál 2007-ben 5,5-8 százalékos átlagkereset-fejlesztésre kerülhet sor. Ezt követően - az elmúlt napokban létrejött megállapodások után - már csak néhány társaságnál kellett megegyezni a helyi bérekről. A somogyi Kapos Volánnál, a Zala, majd a Kőrös és Kunság Volánnál is dűlőre jutottak a nap folyamán a béremelés mértékéről.

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. is megerősítette: a sztrájkfelhívás érvényét veszítette, miután megállapodott a munkaadói és munkavállalói oldal.

Korábban a Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke azt közölte: az érintett Volán-társaságok dolgozói január 29-én, hétfőn reggel 4 és 8 óra között tartanak sztrájkot, ha addig nem sikerül megkötni a megállapodásokat. A közlekedési szakszervezetek az eredménytelen bértárgyalások miatt hirdettek sztrájkot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK