Mindössze fél napig volt elérhető az a cikk, amelyen egy radikális jobboldali honlap szerkesztői Schmidt Mária állítólagos telefonszámát és híváslistáját közölték. A telefontársaság vizsgálódik, mert a honlap szerint tőlük származnak az adatok, a Terror Háza főigazgatója pedig perrel fenyeget. Vasárnap délután a szerkesztők is elismerték, hogy a lista nem igazi.

Jogi lépéseket tesz Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a Kurucinfo radikális jobboldali honlap ellen, miután az nyilvánosságra hozta Schmidt állítólagos mobilszámát és híváslistáját. Az főigazgató közleménye szerint a honlap hónapok óta hazugságokat és rágalmakat terjeszt a személyéről és a magánéletéről. A cikkben több közéleti személyiség és újságíró neve is szerepelt, azt azonban vasárnap délután eltávolították az oldalról, mert a szerkesztők is elismerték, a lista nem valódi.

Komoly vizsgálatot ígért az ügyben Kondorosi Ferenc igazságügyi államtitkár egy hétfő reggeli tévéműsorban, mint mondta, a rendőrséget arra fogják ösztönözni, hogy "nagy hatékonysággal derítse fel" az esetet. Az [origo]-val az ORFK szóvivője, Garamvölgyi László hétfő délután azt közölte: az országos főkapitány, Bene László országos főkapitány utasításba adta a listával kapcsolatos körülmények kivizsgálását.

A szóvivő elmondása szerint először ugyanis tisztázni kell a történtek "tisztázatlan jogi hátterét", mert a szerver külföldi, a magyar rendőrség pedig az országban elkövetett bűncselekményeknél járhat el. Azt is meg kell vizsgálni, hogy polgári jogi, büntető jogi vagy adatvédelmi eljárásnak van-e helye - tette hozzá.

A radikális honlapon vasárnap hajnalban jelent meg egy írás, amelyben közölték Schmidt telefonszámát, és hogy kikkel folytatott beszélgetést január 15-én reggeltől kezdve, amikor a Magyar Nemzetben megjelent a "Schmidt Mária ante portas?" című írás. Ebben az ismeretlen szerző - Horváth Zsolt álnéven - azt írta, a főigazgató egy új, a gazdasági élet vezetőinek támogatását is élvező jobboldali párt alapítását tervezi, mert elégedetlen Orbán Viktor Fidesz-elnökkel.

A honlap azt állította, hogy a telefonszámot és a híváslistát hogy egy, a Kurucinfoval szimpatizáló Vodafone alkalmazottól kapták. A telefontársaság az [origo] kérdésére azt közölte, vizsgálják, hogy az oldalon közzétett információk megfelelnek-e a valóságnak. A Vodafone szerint a honlapon közölt mobilszám nem magánszemély nevén van. Amennyiben az adatok megfelelnek a valóságnak, a cég maximálisan együttműködik majd a hatóságokkal - áll a a Vodafone közleményében.

Kiderült azonban, hogy a lista hamis. A cikket vasárnap délután levették az oldalról, majd a szerkesztők egy másik írásban azt közölték, nem a jogi lépésektől félnek, csak "ezúttal felültették őket". A radikális honlap egyszer már nyilvánosságra hozott személyes adatokat és telefonszámokat. 2006 őszén az utcai zavargásokban részt vevők ellen folyó büntetőeljárások bíráinak nevét, címét és telefonszámát tették elérhetővé. Emiatt büntetőeljárás indult a szerkesztők ellen.