Váratlanul letört az alja egy bizonyos fajta IKEA-vázának, és több embernek sérüléseket okozott. A lakberendezési áruház kéri a vásárlókat, hogy vigyék vissza ezeket a veszélyes vázákat, a vételárat visszatérítik nekik.

Az IKEA közleményben figyelmezteti vásárlóit, hogy veszélyes vázák kerültek forgalomba. Arra kérik a vásárlókat, hogy aki a 18347 beszállítói számmal ellátott PARODI vagy APELSIN üvegvázát vásárolt, vigye vissza azt a legközelebbi IKEA áruházba, ahol visszakapja a váza teljes vételárát.

A lakberendezési áruház vezetése ugyanis olyan esetekről értesült, melyek során a PARODI váza alja - minden látható ok nélkül - letört, miközben a vázát felemelték. Hét vásárló szenvedett sérüléseket, öt esetben kórházi kezelésben kellett őket részesíteni.

Vizsgálatok és tesztelések kimutatták, hogy a vázák egy részében az anyag belső feszültsége magasabb volt az előírtnál, ami növelheti a törés kockázatát. Ezért a vázák alja ütés vagy karcolás hatására letörhet és sérülést okozhat - áll az áruház közleményében. A vázák vastag falú üvegből készültek, mégis rendkívül törékenyek, ezért mindenkit óvatosságra intenek.