Holtan találták meg saját lakásuk szennyvízaknájában a Máriapócson eltűnt ötéves kisfiút. A gyereket kedd óta keresték a településen és környékén.

Holtan találták meg saját lakásuk szennyvízaknájában a Máriapócson eltűnt ötéves kisfiút - közölte a rendőrség pénteken. A tetem kiemelése után a rendőrség szakemberei megkezdték a helyszíni szemlét, amely jelenleg is tart - mondta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője, Fülöp Gergely. Mint mondta, az eltűnt kisfiú után kutató egységek természetesen először azokat a helyeket ellenőrizték, ahol a számítások szerint élve találhatnak rá a gyermekre.

Miután a két nap és két éjjel tartó keresés nem vezetett eredményre, pénteken már azokat a helyeket is ellenőrizték, ahonnan csak holtan kerülhetett elő a kisfiú, s így bukkantak rá a kisfiú holttestére saját házuk emésztő gödrében.

A gyermek kedden délután tűnt el otthonról, egy családi házból, s előbb a szülei keresték, majd a helyi lakosokkal együtt a rendőrség, a határőrség, a polgárőrség és a speciális mentők is bekapcsolódtak a kisfiú felkutatásába. A rendőrség azt feltételezte, hogy a gyerek a nyitott ajtót kihasználva kóborolt el szülei házából, és később sem merült fel bűncselekményre utaló körülmény.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője, Fülöp Gergely péntek reggel még azt közölte, hogy a kutatást újraindították: a tűzoltók elkezdték kiszivattyúzni azokat a kutakat és szennyvízaknákat, amelyek közelébe a számítások szerint a kisfiú eljuthatott.