Schmitt is szeretett volna kordont bontani

2007.02.10. 16:56

Egy olimpiai bizottsági ülés miatt Schmitt Pál kimaradt a Fidesz kordonbontó-akciójából, amit az ellenzéki párt alelnöke nagyon sajnál. Szerinte idén nem lehet majd szépen ünnepelni március 15-ét.

Schmitt Pál sajnálja, hogy nem vehetett részt a Fidesz parlamenti és európai parlamenti képviselői által végrehajtott kordonbontáson. "Sajnálom, hogy magam kimaradtam belőle, de a Magyar Olimpiai Bizottságnak elnökségi ülése volt" - mondta a Fidesz alelnöke, illetve európai parlamenti elnöke szombaton a Fidelitas országos választmányi ülésén.

A politikus úgy fogalmazott, a "kordon" képletesen is jelen van életünkben, hiszen a kormány számos területen, így például az egészségügyben, az oktatásban, a munkavállalásban állít akadályt, emel "vasfüggönyt" az emberek elé. Szerinte a Kossuth téri biztonsági korlát miatt az emberek alapvető jogaikat nem tudják gyakorolni, korlátozva van szólás és gyülekezési szabadságuk. "Nem készülhetünk szép ünnepre" - mondta a közelgő március 15-ei nemzeti ünnepre utalva, majd hozzátette, reméli, hogy korlát, fenyegetés és rendőri erő nélkül lehet majd ünnepelni.

Szilvásy György kancelláriaminiszter szerdán jelentette be, hogy információik szerint szélsőséges csoportok meg akarják szerezni a Kossuth teret, ezért a Parlament körül felállított kordon március 15-ig még biztosan marad.

KAPCSOLÓDÓ CIKK