Bombariadó miatt vizsgálták át az ELTE bölcsészkarát

2007.02.13. 11:12

A tűzszerészek nem találtak bombát sem a Központi Fizikai Kutatóintézet sem az ELTE Múzeum körúti épületében. Mindkét intézménybe a reggeli órákban, telefonon érkezett a bejelentés arról, hogy bomba fog robbanni.

Nem találtak bombát a tűzszerészek sem a Központi Fizikai Kutatóintézetben (KFKI), sem az ELTE Bölcsésztudományi Karának épületében - közölte a rendőrség kedd délután, miután a Rendészeti Biztonsági Szolgálat tűzszerészei átvizsgálták mindkét épületet.

Mindkét intézménybe a reggeli órákban, telefonon érkezett a bejelentés arról, hogy bomba fog robbanni. A bölcsészettudományi kart és a fizikai kutatóintézetet ezután kiürítették, majd azonnal hozzáfogtak az épületek átvizsgálásához.

Kúrczán András, az ELTE dékáni hivatal vezetője délelőtt azt mondta [origo]-nak, hogy a telefonáló azt közölte, hogy a bomba a Trefort kertben van. A múzeum körúti épületegyüttesében tanuló diákokkal hármenegyed tizenegykor közölték, hogy bombariadó miatt el kell hagyniuk az épületet.

Egy, az [origo] által megkérdezett diák a dékánnal hagyta el a épületet. A fiatalember a dékántól megkérdezte, hogy ez most gyakorlat-e, vagy komoly, mire a bölcsészettudományi kar vezetője közölte: nem viccelnek, ő is bent hagyta a táskáját.

KAPCSOLÓDÓ CIKK