Kovács László uniós biztos egykori élettársa tett vallomást a milliárdos sikkasztással vádolt Kulcsár Attila büntetőperében pénteken. Az üzletasszony a Fővárosi Bíróságon azt mondta, hogy 2002-ben befektetéseiért milliókat kapott Kulcsártól, illetve hogy az álbróker utólag íratott alá vele egy részvényvásárlási tranzakciót.

Tanúvallomásokkal folytatódott pénteken a Fővárosi Bíróságon a Kulcsár Attila és 23 társának büntetőpere. A meghallgatáson Endrényi Éva, a bulvársajtóban korábban Kovács László egykori külügyminiszterrel való kapcsolata miatt ismertté vált üzletasszony többek között arról számolt be, hogy a pénzét kezelő Kulcsár utólagosan íratott alá vele egy Pannonplast-részvények vásárlásával, illetve eladásával kapcsolatos tranzakciót.

Endrényi vallomása szerint 2002 novemberében ismerkedett meg a jelenleg milliárdos sikkasztással vádolt Kulcsárral, akit egy társaságból ajánlottak neki mint az "év brókerét". A vádlottal való találkozás után négy számlát nyitott a banknál, ügyleteit pedig Kulcsár Attila bonyolította le, megállapodásuk szerint negyedéves elszámolással. Endrényi a bíróságon elmondta, hogy számára Kulcsár egyet jelentett a K&H Bankkal, mivel a névjegykártyáján a pénzintézet logója mellett csak annyi szerepelt, hogy ügyvezető igazgató.

Az üzletasszony a bíróságon azt mondta, hogy összesen háromszor kapott pénzt a befektetésekből: egyszer ő vett fel a bankban pénzt, egyszer személyesen adott át neki Kulcsár Attila kétmillió forintot, kétmilliót pedig a tanú által csak "taxis Gyuszinak" nevezett férfi vitt el egy csomagban az egyik üzletébe. Endrényi Éva elmondta: neki meg sem fordult a fejében, hogy szabálytalan lett volna az, hogy Kulcsártól személyesen kap pénzt, mert ő az átvételt aláírta. A nő bírói kérdésre elmondta: befektetéseire az első negyedévben mintegy tízszázalékos hozamot kapott. Hozzátette: amikor Kulcsár eltűnt, ő bement a bankba, és megkapta a pénzét.

Kulcsár Attila a tanúvallomással kapcsolatban azt mondta: Endrényi számláival kapcsolatban minden szabályosan történt, de a volt bróker vitatta a kifizetett hozam összegét. Szerinte összesen 14 millió forintot kapott Endrényi a három részből álló mintegy 80 milliós befektetésére. A nő ugyanakkor azt mondta, ennyit biztosan nem kapott.

A per pénteken még további tanúmeghallgatásokkal folytatódik. a jövő héten Kónya Imre egykori belügyminisztert és Csillag István volt gazdasági minisztert is meghallgatják tanúként a Fővárosi Bíróságon.