A Budai Gyermekkórház bezárása ellen tüntettek szombaton. A Fidesz által szervezett demonstráción részt vett a II. és a III. kerület fideszes polgármestere, valamint az intézmény volt igazgatója.

150-200 ember tiltakozott transzparensekkel, aláírásgyűjtéssel a Budai Gyermekkórház bezárása ellen szombaton Budapesten. Az akciót a Fidesz szervezte.

Balsai István fideszes országgyűlési képviselő szerint a gyermekkórház története és jelene azt igazolja, hogy szükség van a 88 ezer gyermeket ellátó intézményre. Láng Zsolt, II. kerületi fideszes polgármester kijelentette minden észérv, minden szakmai érv amellett szól, hogy az intézmény fennmaradjon. 
       
Emlékeztetett arra, hogy az intézmény 10 évvel ezelőtti átépítésekor az önkormányzat 1 500 négyzetméteres területet adományozott azért, hogy egy komplex, egyben működő, a régiót ellátó gyermekkórház jöjjön létre. Több millió forinttal támogatták a gép-, illetve műszerbeszerzéseket is - tette hozzá. 
    
Láng Zsolt szavai szerint változtatási tilalmat rendeltek el az épületre múlt csütörtökön a képviselő-testület egyhangú döntése értelmében. Bús Balázs, III. kerületi fideszes polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy szerinte az intézmény bezárásával több mint 80 ezer gyermek ellátását bizonytalanítja el a kormányzat. Péter Ferenc, a Budai Gyermekkórház volt igazgatója az intézmény bezárását "egy retrográd, visszafejlesztő, szakmailag elfogadhatatlan gondolatnak" nevezte.