Orbán beperli a polgárháborút emlegető Kókát

2007.02.20. 12:12

Orbán Viktor polgárháborút szeretne csinálni március 15-éből - jelentette ki kedden a Magyar Rádióban Kóka János SZDSZ-es gazdasági miniszter. Ezért a mondatáért a Fidesz elnöke perrel fenyegette meg a gazdasági minisztert.

Jogi lépéseket tesz rágalmazás miatt Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter ellen Orbán Viktor, a Fidesz elnöke - közölte Deutsch-Für Tamás, Orbán kabinetfőnöke. Kóka a Magyar Rádiónak adott keddi interjújában azt mondta, "van Magyarországon egy párt és annak a vezetője Orbán Viktor, aki nem csitítani, hanem élezni szeretné ezeket az indulatokat, és március 15-éből polgárháborút szeretne csinálni".

Kóka János hétfőn jelentette be, hogy rágalomszámlálót indít honlapján, ahol az őt ért támadásokra reagál. A miniszter szerint a rágalmak "a jobboldalról jönnek", céljuk pedig, hogy  befolyásolják az SZDSZ-elnökválasztás eredményét. A felsorolt rágalmak közt szerepel Orbán pénteki országértékelő beszédének egy részlete is, amelyben a pártelnök azt mondta, Kóka az egyik felelőse annak, hogy az ország a jelenlegi anyagi helyzetbe került.

A miniszter úgy fogalmazott, az a cél, hogy neki ezekre kelljen reagálnia és ne tudjon a kampánnyal vagy a miniszteri feladatokkal foglalkozni. Deutsch-Für szerint Kóka Jánosnak a "saját maga által másokra zúdított, teljesen alaptalan rágalmakat" kellene számon tartania. A kabinetfőnök szerint az SZDSZ elnöki pozíciójáért folytatott harc tette feszültté Kókát, aki emiatt nem tudja ellátni közfeladatait.

KAPCSOLÓDÓ CIKK