Csalók jártak több szabolcsi településen is: a két férfi idős emberektől csalta ki különféle ürüggyel a pénzüket.

Nyomoz a rendőrség két férfi után, akik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településeken élő idős emberektől csaltak ki különféle trükkökkel nagyobb összegeket - közölte szerdán a rendőrség. A két ismeretlen más-más történettel kereste fel áldozatait, kifigyelték, hol tartják a pénzüket, majd meglopták őket.

Dögén egy idős férfit azzal kerestek meg, hogy megvennék a disznóját, előlegként 10 ezer forintot ajánlottak fel, de húszezressel fizettek. Mikor látták, hogy az idős ember honnan veszi elő a visszajárót, elterelték a figyelmét, és csaknem 300 ezer forintot vettek el tőle. Egy kisvárdai asszonynak pedig azt mondták, hogy a lánya küldött pénzt, és ugyanilyen módszerrel kifigyelve a pénz rejtekhelyét, szintén több százezer forintos összeget loptak el.

Volt, ahol nem dőltek be a csalóknak: Csegöldön vasrúddal kergették el a csalókat, akik itt azzal próbálkoztak, hogy 40 000 forint nyugdíj-kiegészítést hoztak, csak előbb felírnák az otthon tartott bankjegyek sorszámait.

Az eljárás egyelőre ismeretlen tettesek után folyik. A hatóság arra hívta fel az idősek figyelmét, ne engedjenek be idegeneket, és nagyobb összegű készpénzt ne tartsanak otthon.