Bevallotta W. Róbert, az egyik móri gyanúsított, hogy ő lőtt rá a bank ajtajában álló biztonsági őrre, ám szintén őrizetben lévő társát gyanúsítja a bankban elkövetett mészárlással.

Kihallgatása alkalmával bevallotta az egyik móri gyanúsított, hogy rálőtt a biztonsági őrre. Az RTL Klub információi szerint a 34 éves férfi, a rendőrségi őrizetben lévő W. Róbert elismerte a lövést, de azt állította, hogy nem volt célzott, reflexszerűen lőtt, és nem is találta el a az ajtóban álló biztonsági őrt: "Nem vagyok biztos benne, de mintha a pisztolya felé nyúlt volna. Én ugyan nem láttam nála pisztolyt, csak a mozdulatot... Ekkor én a nálam lévő pisztolyból célzás nélkül, vaktában pánikszerűen lövést adtam le. Én biztos vagyok benne, hogy nem találtam el az őrt."

A kereskedelmi televízió Híradó-ja betekintést kapott a kihallgatáson felvette jegyzőkönyvbe, amelyből kitűnik, hogy a férfi azt állítja, hogy ő csak az ajtóban állt, és nem tudta, mi történik a bankban, csak a kiszűrődő kiáltásokat, puffanásokat hallotta, amelyekről azt hitte, lövések lehetnek.

A 34 éves gyanúsított szerint maszkot viselő társa, a 36 éves N. László lőtte le a bankban tartózkodókat. Azt is elmondta, hogy a bank ajtajában állva, sok ügyfelet elküldött, technikai hibára hivatkozva, sőt egy átutalást is átvett egy férfitól, aki azt a pénzintézetben készült befizetni: "Jött egy úr...valamilyen papírt akart behozni a bankba...Én átvettem az úrtól ezt a papírt, valamit mondtam neki, talán műszaki hibát említettem. Ezzel a férfival beszéltem is pár mondatot."

Azt is megerősítette, hogy menekülésükkor igazoltatta őket a rendőrség: "Ahogy mentünk a városban Bokod irányába...volt egy rendőri intézkedés...Ott akkor több autó állt. Onnan gondolom, hogy trafipax volt, mert úgy rémlik, mintha láttam volna a háromlábú FÁMA lézeres berendezést. A Laci kiszállt a kocsiból, ő beszélt a rendőrökkel."

W. Róbert azt állítja, hogy nem részesült az elrablott pénzből, és az ügyvédje szerint a férfit kényszerítették a rablásra: " Az én ügyfelem a pénzből nem részesült. A rablásban a másik személy erőszakos, fenyegető magatartása miatt került a bankhoz" - mondta Lichy József, W. Róbert ügyvédje.

A 2002. május 9-én elkövetett móri bankrablásnak nyolc halálos áldozata volt, a rendőrség előzőleg Kaiser Edét és Hajdú Lászlót gyanúsította a tett elkövetésével, ami miatt belső vizsgálat is indulhat, mivel bebizonyosodni látszik, hogy a két férfinak nincs köze a bűntetthez.