Megszökött egy rab Budapesten

2007.03.01. 12:09

Megszökött egy rab a főváros IV. kerületi bíróságáról. A rendőrség ellenőrzi a városból kifelé tartó autókat, de dél óta már csak véletlenszerűen.

Megszökött a IV. kerületi bíróságról egy fogvatartott csütörtökön Budapesten, a rendőrség a városból kivezető utakon ellenőrzi az autókat - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Jármy Tibor tájékoztatása szerint a 47 éves férfi - aki lopás bűncselekménye miatt töltötte büntetését - 10 óra 45 perckor szökött meg a IV. kerületi bíróságról.

A BRFK azonnal elrendelte a fővárosból kivezető utak lezárását, valamint a vasúti pályaudvarok és a buszpályaudvarok ellenőrzését. A Fővinform munkatársa, Havasi Zsolt elmondta, hogy a lezárást követően forgalmi fennakadások alakultak ki, és lelassult a közlekedés, de a kora délutáni órákra ez megszűnt.

A budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese 12.00 órakor feloldotta a főváros zárását, de a fővárosból kivezető utakat, tömegközlekedési eszközöket, gépjárműveket továbbra is véletlenszerűen ellenőrzik. Folyamatosan vizsgálják a férfi lehetséges tartózkodási helyeit is. A rendőrségi kommunikációs osztály tájékoztatása szerint az a cél, hogy az összes menekülési lehetőség lezárásával a városban tartsák a szökevényt, és így minél hamarabb elkapják.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a bűnpártolást követ el, aki segítséget nyújt a szökött fogolynak. Jármy Tibor a szökés körülményeiről még nem tudott beszámolni. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága vizsgálatot indított a szökés ügyében - közölte az intézmény szóvivője.

December elsején szintén megszökött egy rab, a szökés akkor a fővárosi katonai ügyészségről történt. A férfit majdnem három héttel később - lakossági bejelentés alapján - fogták el biciklizés közben.

[origo]/MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKK