A Fideszhez csatlakozna a MIÉP március 15-én

2007.03.12. 22:46

Csatlakozni akarnak a Fidesz belvárosi megmozdulásához saját március 15-i rendezvényük után a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) ünnepségének résztvevői.

Győri Béla, a párt szóvivője közlése szerint a rendőrség arról tájékoztatta a párt illetékeseit, hogy megtiltják a Hősök terére meghirdetett nagygyűlésüket, ha felvonulnak, ezért egyénileg "szivárognak át" a városon a legnagyobb ellenzéki párt rendezvényére. Mint mondta, a Fidesz-nagygyűlés pódiumán megjelennek majd a lakiteleki "alapító atyák", így Bíró Zoltán, Fekete Gyula, Für Lajos és Lezsák Sándor mellett Csurka István MIÉP-elnök is.

Győri Bélának ezt az állítását határozottan cáfolta a Fidesz egyik, neve elhallgatását kérő vezetője, aki azt nyilatkozta, a lakiteleki alapító atyák közül kizárólag Für Lajost hívták meg a párt március 15-i nagygyűlésére, amelynek a történész lesz az egyik szónoka. 

A MIÉP naggyűlésével, illetve az azt követően tervezett felvonulással kapcsolatban Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese annyit mondott: "a Budapesti Rendőr-főkapitányság a törvények szerint fog eljárni".

KAPCSOLÓDÓ CIKK