Dolgozói vennék meg a csecsemőkórházat

2007.03.12. 12:05

A Schöpf-Merei Kórház dolgozói egy gazdasági társaságot alapítottak azért, hogy megvásárolják a fővárosi tulajdonú intézményt - erősítette meg a Népszabadság hírét a főváros egészségügyi bizottságának elnöke. A döntés oka: az egészségügyi miniszter múlt csütörtökén jelentette be, hogy áprilistól megszűnne az intézmény.

A főváros egészségügyi bizottságának SZDSZ-es elnöke megerősítette a Népszabadság azon információját, hogy a Schöpf-Merei Ágost Kórház dolgozói egy gazdasági társaságot alapítottak azért, hogy kivásárolják a fővárosi tulajdonú intézményt. Szolnoki Andrea erről az MTI-nek beszélt hétfőn.

A Népszabadság hétfői száma arról számolt be, hogy a Schöpf-Merei Ágost Kórház vezetői kft.-t alakítottak, és vételi ajánlatot tettek a fővárosi önkormányzatnak. A napilap szerint Garamvölgyi György főigazgató és 11 társa együtt hozták létre az új gazdálkodási formát, hogy kivásárolják a fővárosi tulajdonú kht. teljes tulajdonjogát. A négyezer négyzetméteres területen magánkórházat szeretnének működtetni. A magánkórházzá alakulás terveiről még februárban beszámolt az [origo] is. (Erről itt olvashat.)

Szolnoki elmondta: a társaság elővételi jogot fog élvezni, ha tesznek vételi ajánlatot. Ugyanakkor hozzátette: a kórház értékét az önkormányzat még nem mérette fel. Molnár Lajos egészségügyi miniszter múlt hét csütörtökén jelentette be, hogy három kórház szűnik meg áprilistól, köztük a Schöpf-Merei Ágost Kórház is.

[origo]/MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKK