Levásárolhatóvá tették a vizitdíjat Salgótarjánban

2007.03.12. 7:30

Két, a salgótarjáni kórházban található patikában is levásárolható lett a vizitdíj - írja a Népszabadaság. A kedvezmény azonban csak bizonyos feltételek mellett érvényesíthető. A patikákat üzemeltető társaság vezetője szerint valóban nem jótékonykodnak, hanem az egész egy marketingakció, amitől forgalomnövekedést várnak.

Két patikában is levásárolhatják a befizetett vizitdíjat a páciensek a salgótarjáni Szent Lázár Kórház és Rendelőintézetben. A kedvezmény azonban csak a társadalombiztosítás által nem támogatott termékekre érvényes, mivel a támogatott gyógyszereket mindenütt ugyanannyiért kell adni - írja a Népszabadság.

Így is kedvezményesen kuthatnak hozzá azonban több ezer termékhez, gyógyászati segédeszközhöz, kozmetikumhoz azok, akik legalább ezer forintért vásárolnak, és felmutatják az aznapi vizitdíjfizetésről szóló nyugtát vagy ambuláns adatlapot. Ezen kívül egy kérdőívet is ki kell tölteniük a vásárlóknak, otthoni elréhetőségükkel.

Kókai Balázs a patikákat üzemeltető társaság, az Ispotéály Holding Kft. vezetője elismerte a lapnak, hogy nem jótékonyság, hanem markatingakció a vizitdíjlevásárlás, amitől forgalomnövekedést várnak. Az ország több városában is kórházakban vagy rendelőintézetekben lévő patikákat üzemeltető társaság megvárja a salgótarjáni tapasztalatokat, és várhatóan másutt is bevezeti a kedvezményrendszert

KAPCSOLÓDÓ CIKK