Szerelemmel is lelkesítenék a hivatalnokokat

2007.03.14. 11:34

Társkereső a dolgozóknak, reggeli a miniszterrel, jegy a hokimeccsre - egyebek mellett ezekkel próbálnák lelkesíteni a kormányhivatalok dolgozóit, akiknek teljesítményét is mérni fogják. Aki jól dolgozik, az akár félévnyi fizetést is kaphat jutalomként, míg a gyengén teljesítők nem kapnak egy vasat sem. De mi lesz a csókosokkal, a régi bútordarabokkal és a szerelmes dolgozókkal?

"Egy nagy fenét lehet objektíven mérni a munkánkat" - összegzi a nemrég indult új teljesítményértékelő rendszerrel (TÉR) szembeni fő kifogását az [origo]-nak egy 56 éves hivatalnok, aki 24 esztendeje ugyanabban a minisztériumban dolgozik. Ahogy fiatalabb kollégái mondják rá: gyártja, tologatja az aktákat.

Bár még van pár év hátra, már várja a nyugdíjat, addig csak kihúzza valahogy. A TÉR-nek nem örül, mint mondja, ő már nem változik, a legjobbaknak beígért pénzjutalom pedig nem motiválja. "A csókosoknak eddig is jó volt, a jutalmazással pedig még jobb lesz" - érzékelteti, hogy a beígért prémium szerinte kinek a zsebét vastagítja majd.

A hozzá hasonlóan névtelenséget kérő, különböző tárcáknál dolgozó forrásaink közül nem mindenki azonosul ezzel a véleménnyel. A fiatalok például nem félnek, sőt örülnek. Egyikük - aki az egyik tárca államtitkári kabinetjében dolgozik - pont a régivágású kollégákra panaszkodik. "Jó, hogy beindult a TÉR, ideje leporolni a régi bútordarabokat" - mondja, és a rossz példák között említi, hogy amikor egyetlen adatot kért idősebb, alacsonyabb beosztású munkatársától, az kinyomtatott neki egy 30 oldalas dokumentumot.

"Ez nem a McDonald's, ahol a húszéveseket lehet motiválni azzal, hogy kiírod a falra: ő a hét dolgozója" - mondja viszont egy másik fiatalember, aki tavaly nyár, vagyis a diplomázás óta minisztériumi alkalmazott. Hozzá hasonló korú munkatársaival egyetemben alapvetően ő is örül az új rendszernek, de mint mondja, gyakran mosolyognak azon, hogy milyen új ötletekkel próbálják majd őket minőségibb munkára ösztökélni. Úgy fogalmaz, számára csak két motiváló tényező lehet: a pénz, meg a pénz.

Több pénz nem lesz

Több pénz márpedig összességében nem lesz, a TÉR alapkoncepciója szerint ugyanakkora összeget akarnak objektívebben szétosztani, mint amennyit eddig fordítottak jutalmazásra. A legjobbak mégis sokkal jobban járnak: 10 százaléknyi kiválóan teljesítő, mindenhol a havi jövedelme 4,5-7-szeresét kapja majd meg éves prémiumként. Aki nem dolgozik jól, az meg semmit, miközben az eddigi rend szerint kivétel nélkül minden köztisztviselő hazavihetett valamennyi pluszpénzt az év végén.

Az új rendszer lényege: nyolc kompetencia alapján (empátia, stratégiai gondolkodás, kommunikáció, kezdeményezőkészség stb.) egy négyes skálán (A-tól D-ig; A a legjobb) értékelnek majd mindenkit. Az év során két alkalommal lesznek négyszemközti beszélgetések beosztottak és közvetlen főnökeik között, ahol az egyéni célkitűzések végrehajtásáról kell beszámolni, azokat közösen értékelni. A stratégiai célok meghatározásával a tárcák vezetői már elkészültek.

Bizonyítvány november 30-án

Az első azonban "puha év" - ahogy Szetey Gábor, a kormány személyügyi államtitkára fogalmaz, hiszen idén először még csak a minisztériumi vezetőket, majd nyártól a munkatársakat értékelik, jövőre terjed ki a rendszer a közigazgatás egészére, és 2007-ben még a skála legalsó értékét sem kötelező használni az értékelésnél. A képzések során segítik majd a vezetőket, hogyan kommunikálják a bírálatot és pozitív visszajelzést is adjanak, hogy ne legyen sértődés belőle. Az első bizonyítványt egyébként november 30-án osztják ki.

Lehet, hogy sokan meglepődnek majd azon, amit tartalmazni fog. Az államtitkár legalábbis most azt mondja, a közszféra nem karrier-, hanem életpálya, ahonnan nincs átjárás a versenyszektorba. A köztisztviselők egyelőre nem eredmény-, hanem folyamat-orientáltak, ráadásul demográfiai problémák is vannak, hiányzik egy korosztály.

A TÉR-ről tanulmányt író Kertész Adrienn szervezet- és munkapszichológus szerint az új értékelő rendszerrel is vannak gondok. "Téves, hogy ugyanazon kompetenciák, tulajdonságok mentén értékelik az egymástól teljesen eltérő munkát végző köztisztviselőket" - állítja a szakértő, és példát is mond. A TÉR szerint jelenleg ugyanúgy empatikusnak kell lennie egy ügyfélszolgálatosnak (ami természetes elvárás) és egy pénzügyi felügyelőnek is (ami meg ugye, abszurdum) azzal szemben, aki éppen vétett a törvény ellen.

Látott már 30 éves öreget is

Szetey elismeri, "teljesen igaza van a szakértőnek", de ígéri, változik majd a rendszer. A jelenlegi nyolc kritériumból négy lesz kötelező, a másik négy választható lesz az értékelésnél. A korosztályos problémára vonatkozó kérdésünkre az államtitkár azt mondja, a munka szeretete nem korfüggő. "Láttam én már 30 éves megöregedett embert, és lelkileg fiatal ötvenest" - jegyzi meg.

Attól sem tart, hogy a jutalmak közötti hatalmas különbségek rossz hangulatot szülnek majd, sőt, hisz abban, hogy ez motiválni fogja a dolgozókat. A muinkatársak elvileg nem tudhatják egymásról, ki, milyen betűjelzést kapott a bizonyítványába. A személyes adatok szigorú védelmét a közvetlen vezetők felelősségének nevezi Szetey. "Ugyanakkor annak is tudatosulni kell az emberekben, hogy akit megjutalmaznak, az nem eminens kis talpnyaló, hanem példakép" - teszi hozzá.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK