Titkosszolgálati eszközöket foglaltak le a vámosok

2007.03.13. 18:01

Titkosszolgálati eszközöket foglaltak le a vámosok kedden a főváros VIII. kerületében. Az akció során két ember előzetes letartóztatását kezdeményezték.

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai a főváros VIII. kerületében elfogtak két magyar állampolgárt, akik különféle lehallgatásra és megfigyelésre alkalmas eszközöket kívántak értékesíteni.

A házkutatás alkalmával számos titkosszolgálati eszköz került elő: többek közt lehallgató-hangtovábbító eszközök, rádiófrekvenciás detektorok, amelyekkel a telepített poloskákat lehet felderíteni, infrakamerák, és rendőrségi, illetve légiforgalmi adások vételére is alkalmas rádió adó-vevők. Az egyik elfogott ember magánál tartott önvédelmi fegyverében tiltott lőszerek is voltak.
   
A nyomozás haditechnikai eszközök és szolgáltatások, illetőleg kettős felhasználású termékek és technológiák forgalmára vonatkozó kötelezettség megszegése bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folyik - közölte Sipos Jenő a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője. Amennyiben a gyanúsítottakat a bíróság bűnösnek találja, akár 5 év szabadságvesztés is lehet a büntetésük.