A Fidesz benyújtotta két új népszavazási kérdését

2007.03.14. 17:46

A Fidesz szerdán benyújtotta a vizitdíjra és a kórházi napidíjra vonatkozó két új kérdését az Országos Választási Bizottságnak. Az MSZP továbbra is arra kéri a Fideszt, lépjen vissza népszavazási kezdeményezésétől.

"A Fidesz elnöksége hétfőn úgy döntött, hogy két új kérdésben kezdeményezi népszavazás megtartását. A vizitdíj eltörléséről újabb kérdést fogunk benyújtani, valamint benyújtjuk a kórházi napidíj eltörlésére vonatkozó kérdésünket is. A mai napon mindkét kérdést benyújtottuk az OVB-hez" - közölte Varga Mihály, a párt alelnöke.

A vizitdíjjal kapcsolatos kérdésük: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és a járóbeteg szakellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-től ne kelljen vizitdíjat fizetni?". A kórházi napidíjra vonatkozó kérdés pedig így szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen kórházi napidíjat fizetni?".

Nyakó István, az MSZP szóvivője az MTI-nek azt mondta: arra kérik a Fideszt, hagyja abba az önsanyargatást, és lépjen vissza a népszavazás kezdeményezésétől. A politikus szerint a kérdések megváltoztatásával a Fidesz lemondott az előrehozott választások kikényszerítéséről. Indoklása szerint azzal, hogy a Fidesz a népszavazási kérdésekben határozatlan időpontot jelölt meg, kiderül, már nem számítanak arra, hogy 2009-ben előrehozott választások lesznek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK