Fegyvereket találtak egy budapesti pincében

2007.03.14. 11:55

Flóbertpisztolyokat, átalakított fegyvereket, alkatrészeket és lőport talált a rendőrség egy budapesti pincében. A nyomozók állampolgári bejelentés alapján jutottak el a VII. kerületi Garay utcai házhoz. 

Öt engedély nélkül tartott flóbertpisztolyt, két más típusú, átalakított fegyvert, több mint két tucat fegyveralkatrészt, illetve 10 gramm fekete lőport találtak egy pincében  a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói, akik március 13-án ellenőrizték a Budapest VII. ker. Garay utca egyik házát. A rendőrök állampolgári bejelentés alapján kutattak az egyik lakáshoz tartozó pincében, ahol a bejelentő szerint lőfegyvert, illetve fegyveralkatrészeket tárotnak.

A tulajdonost, a 35 éves budapesti V. Zoltán  gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi elmondta, hogy a pincéjében talált tárgyak egy részét munkahelyéről, egy fegyvergyárból hozta el, míg a többit különböző helyeken vásárolta, azokat saját célra szerezte be.

A BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztálya visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást V. Zoltán ellen, aki szabadlábon védekezhet. A férfi által elmondottakat, illetve az ügy részleteit fegyverszakértő bevonásával vizsgálják.