Két hidat is lezárnak az ünnep miatt

2007.03.14. 12:23

A március 15-i rendezvények miatt már szerda este megkezdődnek a forgalom-korlátozások a fővárosban. A lezárásokra főként a Belvárosban és a rendezvények helyszínei környékén lehet számítani. Az ünnep miatt hosszabb időre lezárják a Lánchidat és a Erzsébet hidat is.

A csütörtökre és az ünnepet követő hosszú hétvégére bejelentett 1205 rendezvény miatt jelentős forgalom-korlátozások várhatók a nagyobb városokban. Többek között a főváros több pontján is útlezárások és forgalom-elterelések lesznek. Ezekre főként a Belvárosban és a rendezvények helyszíneinek környékén lehet számítani, helyenként március 14-étől kezdv,e az ünnep napjának legvégéig.

A fővárosban a Lánchidat, a Széchenyi felső rakpartot szerda este 11-től, péntek reggel 5-ig lezárják. A Kossuth Lajos tér és a Batthyány örökmécses körüli területet 15-én egész nap lezárva tartják. A Múzeum körút, a Bródy Sándor utca, a Puskin utca 15-én reggel 8-tól, 13-ig lesz lezárva. Az Erzsébet hidat és a Kossuth Lajos utcát csütörtökön 13 órától nem lehet autóval megközelíteni. A Belvárosban a rendezvények miatt több utca időszakos lezárása is várható.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) arra kéri az autósokat, hogy a rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében az érintett útvonalakat kerüljék el. A rendőrség arra figyelmeztet, hogy a tilos helyen parkoló autókat elszállítják. Az áthelyezett autók pontos helyéről a 107-es telefonszámon kérhetnek felvilágosítást.

Ami a tömegközlekedést illeti, a 15-ös autóbuszok egész nap rövidebb útvonalon járnak, a 49-es villamosok pedig csak a Batthyány térig közlekednek. A Kossuth téren zajló rendezvények miatt a 2-es villamosok a Közvágóhídtól a Kossuth térig közlekednek. 15-én 13 óra után, a 16-os autóbuszok a Dísz tér és a Batthyány tér között, a 105-ös autóbuszok pedig a Batthyány tér érintésével, terelve járnak. A 7-es buszok, 13 és 19 óra között eredeti végállomásaik között, de módosított útvonalon, a Szabadsághídon keresztül közlekednek. Az 5-ös, 8-as, 78-as és 112-es autóbuszok pedig budai végállomásaik és a Szent Gellért tér között járnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK