Kirúgják a négyes metró projektfőnökét

2007.03.14. 12:34

Balogh Árpád, a MÁV főosztályvezetője váltja Gulyás Lászlót, a budapesti 4-es metró projektigazgatóját. A tervezett, részben már folyamatban lévő beruházással kapcsolatban nemrég komoly aggályok merültek fel, miután híre ment, az Európai Unió nem biztos, hogy a várt mértékben finanszírozná azt.

Tíz év után távozik posztjáról a 4-es metróberuházás projektigazgatója, Gulyás László. Az igazgató szakértőként dolgozik tovább - erősítette meg az MTI értesülését Horváth Éva sajtófelelős. Az új projektigazgató Balogh Árpád, a MÁV jelenlegi főosztályvezetője lesz. A hírt várhatóan Demszky Gábor főpolgármester jelenti be hivatalosan szerda délutáni sajtótájékoztatóján.
   
Gulyás László kedden még Zuglóban tárgyalt Becker László metróbiztossal és Weinek Leonárd XIV. kerületi polgármesterrel a beruházás folytatásáról. A polgármester ezt követően azt közölte: az érvényes szerződések és az eredeti tervek szerint halad a beruházás, a további lépésekhez azonban összehangoltabb munkára van szükség az érintett önkormányzatok és a projektvezetőség között.

A múlt héten napvilágot látott információk szerint az Európai Unió az eredetileg a magyar fél által tervezettnél jóval kisebb mértékben finanszírozná a beruházást. Ezt az információt azonban eddig hivatalosan sem a fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos, sem a főváros nem erősítette meg. Dancs Gábor fővárosi közlekedési tanácsnok annyit mondott, hogy haz unió nem az egész építkezést akarja támogatni, hanem csak bizonyos részelemeket.

Ana-Paula Laissy, a regionális fejlesztésekért felelős uniós biztos szóvivője az [origo]-nak azt mondta: az EU aggasztónak tartja az összeget, amelyet Magyarország a 4-es metró építéséhez szertene kapni. A terveket ugyan jónak tartják, de úgy vélik, nem lenne célszerű, ha a Magyarországnak szánt pénz jelentős részét egyetlen város, egy beruházásához használnák fel.

[origo]/MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKK