A pesti tüntetésektől óv a német külügy

2007.03.14. 13:23

A nagyobb tömegrendezvények elkerülését ajánlja március 15-én Budapestre látogató állampolgárainak a német külügyminisztérium, külön kiemelve a Fidesz nagygyűlését. A Magyar Turizmus Zrt. eddig nem kapott aggódó megkereséseket.

Március 15-én Budapesten tüntetések várhatók - figyelmeztette a német külügyminisztérium a Magyarországra látogatókat. A berlini külügy ezenkívül azt ajánlotta a Budapestre látogató német állampolgároknak, hogy minél távolabb kerüljék el a nagyobb tömegeket, továbbá azokat a helyszíneket, ahol a biztonsági erők nagyobb szabású felvonulása várható.

A külügyminisztérium szóvivője az MTI-nek ezzel kapcsolatban szerdán közölte, a figyelmeztetés a megfelelő csatornákon keresztül eljutott a legtekintélyesebb német utazási irodákhoz. A felhívás utalt arra, hogy március 15. Magyarországon nemzeti ünnep, de hivatalos nagygyűlések mellett tüntetésekkel is kell számolni. Külön kiemelték, hogy a pesti oldalon, az Astoria szállodánál, az Erzsébet híd irányában egy nagyszabású demonstrációt jelentettek be.

Pap Mária, a Magyar Turizmus Zrt. berlini képviseletének vezetője az MTI-nek azt mondta, a külügyminisztérium felhívása megjelent a német idegenforgalmi irodák hírlevelében is. Pap ugyanakkor elmondta azt is, hogy a cég berlini és frankfurti irodái emiatt semmilyen - aggodalomra utaló - megkeresést nem kaptak a német partnerszervezetektől.

KAPCSOLÓDÓ CIKK