A Tankcsapdával is példálózott Gyurcsány

2007.03.15. 20:56

Ünnepi beszédében az összetartozás fontosságáról beszélt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki szerint mindegy, hogy valaki Tankcsapdát vagy Katona Klárit hallgat. A kormányfő '48 kapcsán azt emelte ki, hogy akkor is reformokat vittek véghez.

"Összetartozunk" - ismételte többször a Művészetek Palotájában március 15-én este elmondott beszédében Gyurcsány Ferenc. A kormányfő rövid monológjában tegezve szólította meg hallgatóságát.

Összetartozunk, legyél férfi vagy nő, diák vagy aggastyán, hallgass Tankcsapdát vagy Katona Klárit - mondta a miniszterelnök. Gyurcsány szerint a magyar nép összetartozik a határokon belül, azokon túl, vagy bárhol a világban.

1848 kapcsán a kormányfő azt emelte ki, hogy a honatyák akkor is reformokat vittek véghez. A kormányfő szerint a forradalom két pillére a reform és a közbizalom volt. Gyurcsány szerint '48-ban is volt kormánypárt és ellenzék, de akkor mindkét oldalról az életüket is adták a hazáért. A kormányfő ezt azzal magyarázta, hogy volt közbizalom a politikusok iránt.

Gyurcsány a Kossuth-nóta szavaival fejezte be beszédét, amely szerinte összefoglalja '48 üzenetét: "Éljen a magyar szabadság, éljen a haza" - mondta Gyurcsány, aki utalást sem tett az utcán akkor már zajló erőszakos eseményekre. Nem foglalkozott közvetlenül Orbán Viktor Fidesz-elnök ünnepi beszédével sem.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK