Orbán Viktornak nincs mobilja, de közvetlen környezetében vannak ilyen készülékek - mondta egy munkatársa. Kóka János tehát hiába küldözgetett neki sms-eket március 15-én.

"Orbán Viktor közvetlen közelében vannak mobiltelefonok, de nincs olyan elérhetősége, amit biztosan ő venne fel" - mondta az [origo] érdeklődésére a pártelnök egyik, neve elhallgatását kérő munkatársa. Ezt annak kapcsán kérdeztük, hogy az SZDSZ elnökjelöltjeinek keddi vitájában Fodor Gábor azt javasolta riválisának, Kóka Jánosnak, hogy ne küldözgessen sms-t Orbánnak, hiszen a Fidesz elnökének nincs mobiltelefonja.

A vitát vezető Szombathy Pál ugyanis feltette azt a kérdést, hogy Fodor vagy Kóka tudja-e, milyen számjeggyel végződik Orbán mobiltelefonja. Fodor nemrég azt nyilatkozta, jóban van a Fidesz-elnökkel, Kóka pedig március 15-én sms-ben kérte tőle, hogy próbálja lecsendesíteni az utcai rendbontókat. A Fidesz utóbb tagadta, hogy Orbán sms-t kapott volna a gazdasági minisztertől. Fodor közölte, tudomása szerint a Fidesz-elnöknek nincs mobiltelefonja, ezért azt tanácsolta Kókának, ne küldözgessen neki sms-eket.

Újságírók körében forog egy telefonszám, amelyet Orbán Viktor elérhetőségeként tartanak nyilván, de az szerdán folyamatosan ki volt kapcsolva. Az [origo] eddigi tapasztalatai szerint azt a telefont, ha be volt kapcsolva, mindig testőr vagy titkárnő vette fel. Ez alól egy kivételt ismerünk, amikor egy rádiós szerkesztőként dolgozó kollégánknak sikerült közvetlenül elérnie.