Ritkítják a Fidesz sorait a fővárosban

2007.03.21. 7:40

Az Erzsébetvárosban és Angyalföldön is kizárásokra készül a Fidesz helyi szervezete - írja a Népszabadság. Több mint tucatnyi belső ellenzékinek tekintett pártpolitikustól válnak meg. A kizárások hátterében a pártvezetés által kinevezett, de a helyiek körében nem kedvelt kerületi elnökök közötti konfliktus húzódik.

Több fővárosi kerületben is kizárási hullám vár a Fidesz belső ellenzékére - írja a Népszabadság. A lap szerint több mint egytucat fideszest készülnek kizárni a pártból, az Erzsébetvárosban például hét embertől válnak meg. Egyikük - Hont András - bűne, hogy a Népszabadságban "méltatlanul bírálta" Orbán Viktor a pártlenököt - írja a lap.

A Népszabadságnak nyilatkozó helyi fideszesek szerint a kizárások mögött a régi VII. kerületi tagok és a helyi pártszervezet élére tavaly került Deutsch-Für Tamás közötti harc húzódik.

Ennek a harcnak a része volt, hogy a tavalyi önkormányzati választáson a helyi képviselőtestület 26 helyéből 10-et megszerző Fidesz-KDNP frakciója kettészakadt - hatan különváltak Deutsch-Füréktől. A harc a választás előtti listaállításkor robbant ki, amikor Deutsch-Für Tamás listáját első körben elvetették a helyiek.

A kizárási indítványok már régebben elkészültek, most a Heves megyei átszavazásos eset nyomán vették elő őket.

Az Erzsébetvároson kívül tisztogatás várható az angyalföldi szervezetben is, ahol Kosztolányi Dénes elnökké nevezése gerjesztett indulatokat - írja a Népszabadság, amely szerint ott hat kizárásra készülnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK