Hatalmas Fidesz-előnyt mért a Medián

2007.03.22. 12:29

A 2002-es választások óta eltelt időszakban soha nem volt akkora a Fidesz támogatottsága, mint amekkorát a Medián legújabb közvélemény-kutatása mért. Nőtt a Fidesz-politikusok népszerűsége is, de főleg azoké, akiket a politikai elemzések a mérsékeltek közé sorolnak.

Március elejére a teljes népességben az MSZP támogatottsága egy hónap alatt 5 százalékponttal csökkent, a Fideszé pedig 6 százalékponttal nőtt. A 2002-es parlamenti választás óta még soha nem volt ekkora előnye a nagyobbik ellenzéki pártnak - derül ki a Medián felméréséből, amit a HVG közölt.

A választásra jogosultak 59 százaléka szavazna jelenleg a Fideszre, az MSZP-re pedig mindössze 28 százalék adná a voksát.

Az előző hónap óta nőtt a Fidesz-politikusok népszersége is, de főleg azoké, akiket a politikai elemzések a mérsékeltek közé sorolnak. A kormánypárti politikusok népszerűsége többnyire csökkent, Gyurcsány Ferencről, kormányfővé választása óta most mondták legkevesebben, hogy szívesen látnák őt "fontos politikai szerepben".

Az MDF és az SZDSZ támogatottsága nem változott. A választásra jogosultak 6 százaléka szavazna most az MDF-re, míg a liberális párt 4 százalékot kapna - áll a felmérésben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK