Hiába keresték a pénzszállító támadóinak fegyverét

2007.03.22. 7:40

Hiába kereste a rendőrség, nem találta meg a csürtök reggeli pénzszállító-támadáshoz használt fegyvert. A feltételezett támadókat már korábban elfogták és azt valószínűsítették, hogy a fegyvert a környéken eldobták. A támadás során tűzpárbaj is kialakult az M1-es autópályán, de senki nem sérült meg.

Hajnali háromnegyed háromkor több lövéssel próbáltak megállítani egy pénzszállítót az M1-es autópályán, Herceghalomnál. A rablási kísérletben személyi sérülés nem történt. A feltételezhető elkövetőket a rendőrség az 55-ös kilométernél, Tatabánya közelében elfogta - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Beluzsárné Belicza Andrea.

A pénzszállítót egy tetőablakos sötétkék Opel előzte meg, a tetőablakból felemelkedve egy símaszkos rabló, feltehetőleg gépfegyverből, egy sorozatot adott le a páncélautóra, melyet több helyen eltalált. A pénzszállító védői viszonozták a tüzet, de személyi sérülés nem történt.

A rablók és a pénzszállító kísérői közötti tűzpárbajban egy arra haladó kisteherautót is találat ért, vezetőjét a rendőrség kikérdezi - mondta el a szóvivő, hozzátéve, hogy a fegyveres rablási kísérletet két 27 éves férfi követte el, kihallgatásuk folyik.

Az M1-es autópálya érintett szakaszát órákra lezárták, de délután egy órakor a rendőrség feloldotta a zárlatot. Bicskénél is visszatérhettek az M1-es autópályára a helyszínelés miatt elterelt autósok