A Medián után a Századvég és a Forsense legfrissebb felmérése is magas Fidesz-előnyt mutatott ki a szavazók körében. A közvélemény-kutató szerint az összes megkérdezett közül több mint 10 százalékkal többen támogatják a Fideszt, mint az MSZP-t.

A februári eredménynél 5 százalékkal több szavazó, az összes megkérdezett 30 százaléka szavazna Fideszre, miközben az MSZP-re csak 19 százalék adná voksát a Századvég és a Forsense március 19. és 22. közötti adatfelvétele szerint. A márciusi adatok alapján a biztos pártválasztók 54 százaléka szavazna a Fideszre, 32 százaléka az MSZP-re. Ugyanebben a körben az MDF-szavazók aránya meghaladja, az SZDSZ-eseké pedig megközelíti az 5 százalékos parlamenti küszöböt. A összes megkérdezett 5 százaléka szavazna az MDF-re, az SZDSZ-re 2 százalék.

Nem a Századvég az első közvélemény-kutató, amely márciusra nagy Fidesz-előnyt mutatott ki, nemrég a Medián is hasonló eredményre jutott. A Századvég szerint ugyanakkor a Fidesz rendkívül jelentős támogatottsági fölénye ellenére sincs egyértelmű kormányváltó hangulat a válaszadók körében. A megkérdezettek 45 százaléka szeretné, ha a jelenlegi kormány folytatná a munkáját, míg 41 százalék kormányváltást szeretne a Századvég  közvélemény-kutatása szerint.

A választók a két nagy párt vezető politikusát szinte azonos arányban tartják alkalmasnak a miniszterelnöki poszt betöltésére: Gyurcsány Ferencet 35 százalék, Orbán Viktort 34 százalék. A megkérdezettek 23 százaléka szerint ugyanakkor egyikük sem alkalmas a kormányfői poszt betöltésére.

A március 15-i zavargásokért a választók nem valamelyik politikai oldalt vagy a pártokat együttesen, hanem magukat a zavargókat tartják felelősnek. A zavargások résztvevőivel szembeni rendőri fellépés a megkérdezettek 71 százaléka szerint megfelelő volt, s akik szerint nem, azok is inkább kevesellték a rendőri határozottságot, mint hogy sokallták volna azt.

A Fidesz szavazói az átlagosnál is nagyobb arányban tartották megfelelőnek a rendőrség fellépését, tehát "meglepő módon ebben a kérdésben a politikai preferenciák általában egymással ellentétes hatásai nem jutnak érvényre" - áll a Századvég tájékoztatójában.