Döbbenetes kép fogadta az ellenőröket egy XVII. kerületben leleplezett illegális húsüzemben. Az üzembe szerdán hiába próbáltak bejutni az ellenőrök, ezért pénteken már házkutatási paranccsal érkeztek.

Újabb illegális húsüzemet fedeztek fel lakossági bejelentés alapján a fővárosi és Pest megyei állategészségügyi hatóság emberei szerdán Budapesten - mondta Hajós Ádám, a területileg illetékes főállatorvos pénteken az MTI-nek.

Az állategészségügyi szolgálat emberei szerdán nem tudtak bejutni a XVII. kerületben lévő illegális húsüzembe, mivel oda nem engedték be őket, még rendőri kísérettel sem. Így pénteken rendőri segítséggel, házkutatási paranccsal jelentek meg ismét a helyszínen és így jutottak be az illegális húsfeldolgozó üzembe.

Itt a hatósági állatorvosokat - Hajós Ádám szavai szerint - "döbbenetes kép fogadta". A húsüzem egy elhagyott, korábban bezárt strand területén működött. A fővárosi és Pest megyei főállatorvos szerint a higiéniai minimumot sem teljesítették a különböző húskészítmények előállításakor. A hatósági állatorvosok úgynevezett előnyomott műbeleket is találtak különböző cégek emblémáival. Ebbe töltötték volna a húsárút.

Az élelmiszerbiztonsági ellenőrök vizsgálata még tart. A hatósági állatorvosok 3 tonnányi húst és húskészítményt foglaltak le, ezek megsemmisítését is elrendelték.

A szabályok szerint az illegálisan működő húsüzemre maximum 3 millió forintos bírságot szabhatnak ki. Az állategészségügyi vizsgálattal együtt rendőrségi nyomozás is folyik az ügyben.