Műbomba okozott riadalmat Szegeden

2007.03.24. 13:42

Imitált robbanószerkezetet találtak egy szegedi benzinkútnál parkoló autóban pénteken. A gépkocsi tulajdonosa a rendőrségen sem tudta megmagyarázni, hogy mit akart kezdeni a nagy riadalmat okozó eszközzel.

Garázdaság gyanúja miatt indult eljárás annak a gépkocsinak a tulajdonosa ellen, akinek
kocsijában imitált robbanószerkezetet találtak a tűzszerészek egy szegedi benzinkútnál - tájékoztatott szombaton a rendőrség.

Még péntek este a benzinkút dolgozói értesítették a rendőrséget, hogy egy közelben álló autóban robbanószerkezetnek látszó eszközt találtak - mondta M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A helyszínre érkező járőrök megerősítették a benzinkút dolgozóinak feltételezését, ezért az utat és a környéket lezárták, és mintegy száz méter sugarú körben megkérték a lakókat, hogy hagyják el otthonukat - közölte a főhadnagy.

Az eszközt az éjszaka folyamán a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) a fővárosból érkezett tűzszerészei megvizsgálták, és megállapították, hogy egy imitált robbanószerkezetről van szó - mondta a sajtóreferens.

A rendőrségen időközben előállították a gépkocsi tulajdonosát. A 21 esztendős férfi kihallgatása során az esettel kapcsolatban nem tudott elfogadható magyarázatot adni, de elmondása szerint nem állt szándékában riadalmat okozni - mondta M. Toronykőy Márta.

KAPCSOLÓDÓ CIKK