A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) is támogatja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) aláírásgyűjtő akcióját a kötelező óraszámok emelése ellen - jelentette be Miskolczi Norbert a HÖOK elnökségi ülését követően.

A HÖOK is támogatja a PDSZ aláírásgyűjtő akcióját a kötelező óraszámok emelése ellen. Döntésüket indokolva Miskolczi kifejtette: igen fontos társadalmi kérdésről van szó, amely két oldalról is érinti őket. Egyrészt a pedagógusképzés oldaláról, másrészt pedig az sem mindegy, hogy a közoktatásból milyen ismeretek birtokában érkeznek a majdani hallgatók.

Az aláírásgyűjtő akciót korábban már támogatásáról biztosította a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Magyar Nevelők és Tanárok Egyesülete is.

A PDSZ pénteken kezdte meg akcióját a közoktatási törvény módosításáért és a pedagógusok kötelező óraszámainak visszaállításáért. Az íveket először az érdekvédelmi tömörülés tisztviselői látták el kézjegyükkel Budapesten.

A PDSZ akciójával a hangulatot is szeretné felmérni, hogy milyen esetleges további lépéseket tehetnek a decemberi figyelmeztető sztrájk után. Az elnök nem zárta ki egy nagyobb ágazati sztrájk lehetőségét sem.