Pénzbüntetést kapott a bűnbánó hungarista

2007.03.27. 14:09

Nyilaskeresztet is ábrázoló plakátok készítéséért és kiragasztásáért 150 ezer forint pénzbüntetést kapott Bácsfi Diána. A magát hungaristának valló Bácsfinak nem ez volt az első hasonló ügye, korábban már próbára bocsátották, kapott néhány nap elzárást, és az ELTE is eltanácsolta.

Tiltott önkényuralmi jelkép folytatólagos használatáért és rongálásért 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte elsőfokú ítéletében a Pesti Központi Kerületi Bíróság Bácsfi Diánát. A büntetést 150 nap elzárással válthatja ki. Ugyanezért a cselekményért egy vádlott-társát 30 napi közérdekű munkával sújtotta a bíróság, míg a nyilaskeresztet is ábrázoló plakátjaik elkészítésében részt vevő három nyomdász megrovást kapott.

Bácsfi és társai nyilaskeresztet is ábrázoló plakátokat készítettek és ragasztottak ki. A bíráság nem fogadta el azt a védekezést, hogy az azokon látható szimbólum nem igazi nyilaskereszt, csak hasonlít arra. Bácsfi az utolsó szó jogán azt mondta, megbánta tettét. Az ítéletet tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

Bácsfi Diána a magát hungaristának valló Magyar Jövő Csoport vezetőjeként vált ismertté. 2005 őszén egyszer már jogerősen elítélték, szintén önkényuralmi jelkép használatáért, akkor két évre próbára bocsátotta a Fővárosi Bíróság. Korábban tíz nap elzárást kapott azért, amiért náci karlendítést használt egy demonstráción.

Bácsfit 2005 januárjában az ELTE Bölcsészettudományi Kara is eltiltotta két évre egyetemi tanulmányitól, mert a fegyelmi bizottság megítélése szerint szabálysértési és büntetőügyeivel súlyosan sértette az intézmény méltóságát.

[origo]/MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKK