Tart a sztrájk a péti Nitrogénművek Rt. ammónia-üzemében, a cégvezetés viszont bírósághoz fordult, mert jogellenesnek tartja a munkabeszüntetést. Döntés öt napon belül várható.

Falusi Sándor, a vegyigyár Összefogás Szakszervezetének elnöke, a sztrájkbizottság vezetője közlése szerint szerda este ült le először tárgyalni a sztrájkbizottsággal Bige László nagyvállalkozó, a cég tulajdonosa, ám a megbeszélés nem hozott eredményt. A szakszervezeti elnök elmondta: Bige László a sztrájkot jogszerűtlennek tartja, s közölte velük, hogy a cégvezetés bírósághoz fordult a munkabeszüntetés jogtalanságának kimondása miatt.

A tulajdonos a szerda esti tárgyaláson azt kérte, hogy a bírósági döntés meghozataláig függesszék fel a sztrájkot, azonban a dolgozók egyelőre annak a folytatása mellett döntöttek.

Az ammónia-üzemben azért léptek sztrájkba, mert a munkáltató még csak tárgyalni sem volt hajlandó a béremelési javaslataikról, elzárkózott a kollektív munkaügyi vitától, sőt a törvény szerint kötelező hétnapos egyeztetéstől is.

A Nitrogénművek Rt.-nél a kialakult helyzetről a cég vezetői változatlanul nem kívántak nyilatkozni.