Újabb kommunikációs fogással próbál kedvező képet festeni önmagáról a BKV: április 1-én, a megszokott ellenőrök helyett a Kontroll című film szereplői és Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes kéri ellenőrzésre a Deák téri metrómegállóban a jegyeket és bérleteket.

Április 1-jén, vasárnap 10.00 és 12.00 óra között Mucsi Zoltán, Pindroch Csaba, Badár Sándor, Nagy Zsolt és Csányi Sándor, a Kontroll című filmben a Professzort, Mukit, Lecsót, Tibit és Bulcsút alakítő színészek kérik ellenőrzésre felmutatni a jegyeket és a bérleteket a 3-as metró Deák téri állomásán - közölte a BKV. A színészekhez csatlakozik Hagyó Miklós, a város-üzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes is.

A jegyellenőrök világában játszódó film az utóbbi évek egyik legsikeresebb magyar alkotása volt. A BKV most ezt a sikert próbálja a maga javára fordítani, ami valószínűleg azzal is összefügg, hogy nemrég nagyszabású ellenőrzési akciót hirdettek a bliccelők ellen. A Kontroll elején egyébként feltűnt Aba Botond, akkori vezérigazgató is, aki azt bizonygatta, hogy a film nem a BKV-ról, hanem egy fiktív metróról szól.

A vállalat már hónapok óta azt hangoztatja, hogy meg szeretné újítani, jobbá tenni a kommunikációját. Legutóbb erotikusnak szánt poénnal hívták fel magukra a figyelmet, miután "Amikor a BKV-s nők kezükbe veszik a golyókat" címmel adtak ki közleményt a cég női tekecsapatának eredményeiről.