Csütörtöktől elfelejthetik az autósok a Kálvin teret

2007.04.04. 9:28

Csütörtökön kezdődik a fővárosi Kálvin téren a 4-es metró építése, a BKV ezért azt tanácsolja, hogy aki autóval Dél-Budáról jön, az ne használja a Szabadság hidat, mivel a Kálvin térig már nem jut el. A félig lezárt téren csak a BKV járatai tudnak keresztülhajtani. Augusztus 21-től pedig a Szabadság hidat is elveszik az autósoktól.

"Csütörtöktől a autósok elfelejthetik a Kálvin teret és a környékét" - mondta az [origo]-nak Kiricsi Karola, a BKV szóvivője azzal kapcsolatban, hogy árpilis 5-től a 4-es metró építési munkái miatt lezárják a Kálvin tér Vámház felöli oldalát.

Csütörtöktől a Baross utca felől érkező autók csak egyenesen a Kecskeméti utca felé, illetve jobbra kanyarodva, a Múzeum körút felé tudnak majd menni. Aki pedig az Astoria felől érkezik, az nem mehet egyenesen tovább a Szabadság híd fel, csak balra és jobbra tud kanyarodni a Kálvin tér előtt.

A BKV ezért a Dél-Budáról autóval érkezőknek azt tanácsolja, hogy ne is használják a Szabadság hidat, mivel átjönni ugyan át tudnak rajta, de nem tudnak a Kálvin térig hajtani. A tér előtt vagy a Sörház vagy a Lónyai útra el kell kanyarodniuk. A közlekedési vállalat ezért azt tanácsolja az autósoknak, hogy használják a Petőfi és az Erzsébet hidat. A szóvivő elmondta: egyedül a 18-as és 47-es villamospótlókkal lehet majd a hídtól, a Kálvinon keresztül eljutni a Múzeum körútra.

Kiricsi szerint az igazi kellemetlenséget azonban az okozhatja majd, hogy augusztus 21-től a Szabadság hidat is lezárják. Erre egyrészt a híd felújítása, valamint a 4-es metró fővámtéri állomásának építése miatt van szükség. A Kálvin tér környékén két évig lesznek forgalmi korlátozások, a szóvivő azt azonban nem tudta megmondani, hogy a Szabadság híd meddig lesz lezárva.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK