Megtalálták az eltűnt kisfiú holttestét

2007.04.04. 12:04

Holtan találták meg azt a hároméves kisfiút, aki Sándorfalva és Szeged között tűnt el szülei lakásából. A gyereket egész nap nagy erőkkel keresték a hatóságok és az önkéntesek.

Lakóházukhoz közel találták meg szerda délután annak a hároméves kisfiúnak a holttestét, aki reggel tűnt el Sándorfalva közelében. A gyerek holttestére egy búvár bukkant rá egy halastóban, amely a háztól mintegy ötven méterre található. Az épülettől a tavat egy kerítés és egy kapu választja el, amely azonban - a halgazdaság dolgozóinak elmondása szerint - napközben nyitva van.

A hároméves szőke, kékszemű kisfiú reggel nyolc órakor tűnt el egy szolgálati lakásból a Fehértói csatornánál. Eltűnésekor pizsamát, pólót és csizmát viselt - mondta el M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A kisfiú nagymamája elmondta, hogy a gyermek édesanyja reggel tusolt, és mire végzett a tisztálkodással, fiának nyoma veszett. Az eset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja - mondta a sajtóreferens a holttest megtalálását követően.

A kisfiút rendőrök, vízimentők, a katasztrófavédelem szakemberei és polgárőrök keresték a Szeged és Sándorfalva közötti tórendszerben, összesen több mint százhúszan. A Fehértói csatornát búvárok vizsgálták, és egy rendőrségi helikopter is segítette a keresést. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója korábban arról számolt be, hogy a főút mentén kialakított irányító pontra folyamatosan érkeztek önkéntesek, hogy részt vegyenek a kutatásban.