Lázár János szerint a reform ölte meg a beteget

2007.04.06. 22:30

Az ügyészséghez fordul Lázár János (Fidesz) hódmezővásárhelyi polgármester egy 67 esztendős mindszenti férfi halála miatt. A férfi pénteken vesztette életét, amikor a hódmezővásárhelyi kórházból Szentesre szállította a mentő. Az egészségügyi tárca szerint ízléstelen politikai célokból visszaélni mások gyászával.

Mentőkocsiban halt meg egy 67 éves mindszenti férfi. Miután rosszul lett, és a vásárhelyi kórházban szakszerű ellátásban részesült, az onnan 25 kilométerre fekvő szentesi kórházba irányították át - áll Lázár János, fideszes polgármester közleményében. Mint a politikus írja, a súlyos állapotban lévő betegnek a mentőkocsiban megállt a szíve. A szállítás közben a beteget előbb újraélesztették, ám a kórházba érkezés után az életét már nem sikerült megmenteni.

A fideszes politikus szerint a beteg halálát a kormány egészségügyi reformja okozta, mivel április elseje óta a mindszenti betegeket a hódmezővásárhelyi kórháznak kellett ellátnia. Lázár szerint ha helyben kezelték volna és nem a 25 kilométerre fekvő szentesi kórházba irányítják, túlélte volna a rosszullétet. A politikus állítja: jogi útra tereli az esetet, azonkívül követeli, hogy állítsák vissza az április 1-je előtti ellátási rendet.

Az Egészségügyi Minisztérium sajtóirodája azt közölte, hogy nem értik a Fidesz vádjait, hiszen a beutalási rend érdemben nem változott, ugyanakkor a tárca a konkrét eset kivizsgálására felkérte az Egészségbiztosítási Felügyeletet.

Közleményében a minisztérium rosszallását fejezte ki a sajnálatos eset politikai útra térítése miatt. "Úgy látjuk, a húsvéti ünnep sem akadályozza meg a polgármestert abban, hogy ízléstelenséget kövessen el, visszaéljen mások gyászával" - írják.

KAPCSOLÓDÓ CIKK