Kálmán Olgát megkeresték a kormányszóvivői pozícióval kapcsolatban. Erről az [origo] Vendégszobájában beszélt pénteken az ATV műsorvezetője. Később a távirati irodának azt nyilatkozta: nem vállalja a felkérést.

Kálmán Olga, az ATV műsorvezetője az [origo] Vendégszobájában egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy megkeresték a betöltetlen kormányszóvivői pozícióval kapcsolatban, de egyelőre még nem adott választ a felkérésre.

Az ATV műsorvezetője később az MTI-nek azt nyilatkozta, nem lesz szóvivő, mivel jó ideig szeretne jelenlegi pályáján maradni.

Kálmán azt is megemlítette, hogy korábban már kétszer is nemet mondott a posztra, mert úgy véli: a kormányszóvivőség után már nincs visszaút az újságírói szakmába. A Kormányszóvivői Iroda megerősítette, hogy valóban felmerült lehetséges kormányszóvivőként a jelenlegi koalíció öt éve alatt Kálmán Olga neve.

Az MTI úgy tudja, a miniszterelnök új kommunikációs csapata készített egy 10-12 fős listát a lehetséges jelöltekről, és ezen szerepel Kálmán Olga is, aki hivatalos felkérést még nem kapott. A kormányszóvivői posztra alkalmasnak tartott emberek többségénél informális beszélgetésekben már érdeklődtek, hogy vállalnának-e ilyen feladatot, de ennél tovább nem jutott a dolog. 

Az új szóvivőre már nem kell soká várni - ígérte Lendvai Ildikó kedden a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában. Az MSZP frakcióvezetője arról beszélt, hogy két-három hét múlva újra lehet szóvivője a kormánynak. Mint mondta, "nem nagyon lehet meg egy kormány egy olyan szerepet betöltő ember nélkül, aki rendszeresen ismerteti az újságírókkal a kormány álláspontját és terveit". "Ha a kormányszóvivő személyével kapcsolatban döntés születik, arról természetesen tájékoztatást fogunk adni" - hárította el pénteken a Kormányszóvivői Iroda az [origo] jelöltek kilétére vonatkozó kérdését.

Április 2-án lépett volna hivatalba Demcsák Zsuzsa, de ő visszalépett a kormányszóvivői megbízástól. Demcsákot sok támadás érte a szegény gyerekekkel kapcsolatos megjegyzéseiért, és férje üzleti kapcsolatait is vitatták több újságcikkben. Emellett megjelentek róla képek fehérnemű-modelles korszakából.